Garnaal

hollandsegarnalen

Hollandse garnaal

Garnalen komen langs de gehele Nederlandse kust voor. De Hollandse garnaal, ook wel de grijze garnaal genoemd, wordt met name gevangen in het voorjaar en in de herfstmaanden.

De Hollandse garnaal is grijs als hij wordt gevangen. De mooie roze kleur krijgt een garnaal als hij wordt gekookt. Dit gebeurt altijd meteen aan boord. De garnalen worden met de hand gepeld onder zeer hygiënische omstandigheden in Marokko.

noorsegarnaal

Noorse garnaal

De Noorse garnaal wordt gekweekt in de warme wateren van onder andere Indonesië, Maleisië en Thailand. Hij wordt ook wel witpootgarnaal genoemd, omdat hij van nature doorschijnend wit is. Als de garnalen na het pellen worden gekookt, worden ze roze van kleur.

Wilt u deze garnalen in een warm gerecht verwerken, houdt dan de bereidingstijd dan heel kort om te voorkomen dat de garnalen taai worden. Gebruik deze garnalen in uw salades, als garnering op visgerechten of in vissoepen. Bij Vishandel Bunschoten verkrijgbaar in 2 maten; klein en jumbo, altijd verpakt onder beschermende atmosfeer zonder conserveermiddel.