Geschiedenis

Vishandel Bunschoten is in 1934 opgericht door de heer G. Bunschoten. Samen met zijn broer verkocht hij de vis aan de deur in Hilversum, Bilthoven en Zeist. Voor het vervoer werd gebruik gemaakt van een bakfiets. Enkele jaren later huurden zij een bedrijfspandje aan de haven van Huizen. De vishandel verkocht toen veel IJsselmeervis, waaronder snoekbaars, paling, bot en spiering. Tijdens de oorlogsjaren stond de handel op een laag pitje.

gb

In 1951 maakten zij de overstap naar de Iepenlaan, ook in Huizen. In de daaropvolgende jaren is de vishandel zich gaan specialiseren in de toelevering naar ziekenhuizen en instellingen met onder andere gebakken vis. In de jaren 60 werd ook de horeca in het Gooi bevoorraad.

izaak

In 1970 is de zoon van de oprichter, I.P. Bunschoten, in de vishandel gekomen. Dit zorgde voor de nodige expansie. De horeca-afdeling werd vergroot, het assortiment werd steeds uitgebreider met onder andere buitenlandse vissoorten. Ook groeide het personeelsbestand. Na ruim 30 jaar de vishandel geleid te hebben is in 2001 de vishandel overgenomen door G. Bunschoten en R. Schiltkamp.

gijs-en-rene

Officieel op maandag 13 april 2015 keert Vishandel Bunschoten terug naar de plek waar het allemaal ruim 80 jaar geleden begon, de Oude Haven van Huizen. Het voormalige PostNL pand is het afgelopen half jaar verbouwd tot een modern bedrijfspand van 1200 m2.

nieuwe pand