Vispaviljoen Energieweg stap dichterbij

Rechts Jan Kroon, samen met René Schiltkamp voor Vishandel Bunschoten, waar zij hopen een vispaviljoen te kunnen starten. (Foto: Bob Awick)

HUIZEN – Een vispaviljoen aan de Energieweg 10 is een stap dichterbij gekomen. Eind juni liet wethouder Marlous Verbeek nog weten dit niet te willen toestaan, maar het college is nu van mening veranderd.

Eind juni besprak de gemeenteraad een brief van initiatiefnemer Jan Kroon. Hij wilde graag een visje en een patatje kunnen eten en had aan de gemeente advies gevraagd over een standplaats aan de Bestevaer.

Havenkantoor
Dit bleek heel ingewikkeld te zijn in verband met parkeerplaatsen. Daarna kwam de locatie van het oude Havenkantoor in beeld, maar het kantoor is inmiddels verkocht.

Samen met René Schiltkamp van Bunschoten Vishandel aan de Energieweg 10 had hij inmiddels al een nieuw plan bedacht. Een vispaviljoen bij de vishandel.

Bestemmingsplan
Een vispaviljoen op deze plek is echter niet toegestaan volgens het bestemmingsplan. De gemeenteraad zag echter wel dat dit de gewenste levendigheid in de haven kon opleveren.

Het vroeg de wethouder het besluit te herzien. Dat is nu gebeurd. De gemeente maakt een uitzondering en wil een vispaviljoen mogelijk maken als de procedure voor de omgevingsvergunning verder met positief resultaat wordt doorlopen.

Engergieweg
Bovendien wil de gemeente andere initiatieven voor Energieweg 2 tot en met 12 vergelijkbaar behandelen. Dit had de gemeenteraad ook aangegeven te willen.

Zie ook:
HuizerNieuws – Vispaviljoen Energieweg stap dichterbij